Erica i korthet

författare

Foto: Bildbyrån Göran Persson AB, 2019

Här är jag…

Till yrket docent i religionsfilosofi vid Lunds universitet, tillika mamma till en unik son, hustru till en ofta överraskande kvinna, dotter till oreserverat stödjande föräldrar och syster till en älskad bror.

Mina studier inkluderar religionsvetenskap, biologi och språkvetenskap. Just nu lär jag mig portugisiska, html, dans och att arbeta med lera. Rastlös av naturen skriver jag nya verkligheter när världen känns frustrerande.

Jag har skrivit en hel del religionsfilosofiska och populärvetenskapliga artiklar och böcker samt läromedel för gymnasium och högskola. Vad som är nytt för 2020 är min skönlitterära debut i och med att fyra av mina noveller ges ut i fyra olika antologier. Jag har lekt och laborerat med ord ända sedan barndomen. Nu vill jag dela med mig och har bestämt mig för att ta mitt skrivande på allvar.

Att skriva det oskrivbara, det magiska, att med ord ge glimtar av världar som egentligen inte kan beskrivas med ord, att skapa längtan, frågor, hopp, att öppna för större perspektiv, väcka förundran över det vanliga.

Skönlitteratur, poesi, vetenskapliga artiklar och fackböcker.

Mina arbetsredskap. Foto: Erica Appelros, 2019

Resurser

För den som skriver finns många resurser: kurser och utbildningar, facebookgrupper, novelltävlingar, programvaror och tips och inspiration av olika slag. Här samlar jag en del matnyttigt material..

Foto: Erica Appelros, 2018

Aktuellt

Mina bokreleaser, föredrag, uppläsningar och andra events.

Romanrecept

Vill du läsa mitt e-häfte om att skriva? Klicka på knappen så kan du ladda ner det helt gratis.

Livets träd format av lera vittrar sakta i Findhorn Bay’s vatten. Foto: Erica Appelros, 2019

“Inga tillägg, hur briljanta de än är, kan förbättra ett verk i lika hög grad som nedstrykningar.”

L. Tolstoj

Med livet som facit finns det mycket som är mer värt att ägna sig åt än annat. Genom att skriva bearbetar jag mina erfaranehter och frågor inför livet. Genom mitt skrivande vill jag förmedla hopp och perplexitet.

Vill du bli en av mina testläsare?

Ibland är det värdefullt att få synpunkter från någon annan som läser vad jag har skrivit. Man blir så lätt hemmablind. Förstår läsaren vad jag menar? Passar språket rätt åldersgrupp? Är dialogen och handlingen trovärdig? Finns det felaktigheter i texten? Vill du någon gång ibland läsa vad jag har skrivit och ge mig feedback så vore jag enormt tacksam! Du behöver inte vara specialist, språkexpert eller något annat — bara en medmänniska som tycker om att läsa! Jag lämnar självklart inte ut din e-post-adress till någon.

Dela eller gilla detta innehåll: