Kategorier
Att bli fri

Rädd för att göra bort mig

Det kräver ödmjukhet och mod att våga göra misstag. För att genomföra en förändring där jag måste börja om från början och lära mig allt på nytt måste jag våga inte vara perfekt.

Personligen är jag livrädd för att göra bort mig. Se där, en bekännelse från hjärtat. Totalt ovillig att lämna ifrån mig något ofärdigt kvalificerar jag gott och väl som perfektionist. Jag måste kämpa med mig själv varje gång jag lämnar ifrån mig något jag har skrivit – om så bara ett email – för att inte gå igenom det en gång till, bara en gång till, för att se om jag inte kan göra det ännu bättre. Men någon gång måste jag ju släppa taget och exponera mig för omvärlden.

Att blogga är begripligt nog en stor utmaning för mig och samtidigt en ypperlig övning i att lyssna mindre på perfektionisten i mig som säger att jag allra minst dör om kritiska ögon förkastar det jag erbjuder.

Jag tänker att för varje gång jag faktiskt inte dör, blir jag lite modigare!

Vad jag vill dela med mig av till dig som är rädd att göra bort dig:

  • Se dig omkring. Tillvaron är full av ofärdigheter och misstag och inte blir du totalfördömande på grund av det. Se på dig själv med samma accepterande ögon. Och våga tro att andra också gör det.
  • Ditt potentiellt tappade ansikte är ett billigt pris att betala för de fantastiska och efterlängtade nya erfarenheter och lärdomar du är på väg mot genom att våga välja förändring.
BIld av DanaTentis från Pixabay
Dela eller gilla detta innehåll:

3 svar på ”Rädd för att göra bort mig”

Känner igen mig i det du skriver. Ibland är jag också modig, men på jobbet är det svårare att tillåta sig misslyckas. I skrift ännu svårare. Denna kommentar har jag suddat och skrivit om och ändrat och ångrat, men nu skickar jag just som det är, utan verkligen vara nöjd med den, just för att själv öva lite på det som du skriver om.

Vinket härligt incitament och beundransvärt mod du visar. Det är inspirerande. Tack Erica!

Tack själv Agnes för ditt mod att posta din kommentar. Det är precis det jag menar! Vi suddar och skriver om, och ändrar och lägger till och har oss. Men blir det egentligen så himla mycket bättre för det? Vi får helt enkelt öva på att släppa taget och jag tror att det blir lättare och lättare.
Det känns skönt att vi är flera som jobbar på att bli mer frimodiga och våga släppa ifrån oss icke-perfekta alster. Känn dig fri att öva hur mycket du vill här på bloggen — det är roligt att läsa och jag får övning genom att svara!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *